Kuva

Kokeile leikkokukkien asettelua

Vaikka sinulla ei olisi yhtään ainutta maljakkoa kotonasi, voit silti nauttia leikkokukista. Esimerkiksi viinipullot ovat oivia astioita muutamalle leikkokukalle. Valitse isokukkainen laji, esimerkiksi gerbera tai valkolilja, ja laita jokaiseen pulloon yksi varsi.

Kannut, kupit ja jopa hillopurkit sopivat esimerkiksi ruusujen, krysanteemien ja tulppaanien astioiksi. Leikkaa varret riittävän lyhyiksi ja asettele kukat. Valitse mukaan vain yksi väri jos haet harmoniaa tai sekoita kaikkia, jos haluat hullutella. Koeta käyttää myös pieniä shottilaseja isona ryhmänä tarjottimella. Asettele jokaiseen yksi pieni kukka.

Vettä läpäiseviin astioihin voidaan laittaa sisään lasipurkki. Näin saat käyttöön korit ja laatikot. Pyydä kukkakauppiasta tekemään vaikka ihana maalaistyylinen kimppu koriisi. Jos sinulla on maljakoita, mutta et pidä niiden väristä, kääräise vaikka huivi, tapetinpalanen tai lahjapaperi maljakoiden ympärille. Sido kiinni kuminauhalla ja hienolla narulla tai pitsillä, ja asettele kukat.

Tai mikset kokeilisi esimerkiksi kelluvia kukkia? Laita isoon laakeaan astiaan vettä. Leikkaa muutamien kukkien varret hyvin lyhyiksi, ja laita kukat kellumaan astiaan. Pimeään aikaan myös kynttilät näyttävät kauniilta samassa maljassa. Älä jätä kynttilöitä sisältävää maljaa ilman valvontaa.

Facebook Pinterest

Tule ystäväksemme Facebookissa.

Innostu Pinterest-sivustamme.