Tulppaanit tuovat kevään!

19.01.2012 09:01

TulppaanejaPäivä pitenee jo, vaikka talvi suuressa osassa Suomea tuntuu vasta käynnistyneen. Kun aurinko pilkahtaa, alkaa tuntua siltä, että koti kaipaa hieman uutta piristystä. Pistetäänpä siis vuoden alkuun vauhtia leikkokukilla!

Tulppaanit merkitsevät monille kevättä ja valoa. Ne ovat erinomaisia lahjakukkia, sillä niistä pitävät kaikki. Sekoittele mielesi mukaan villisti eri värejä – samaan kimppuun punaista, oranssia, violettia ja pinkkiä!

Tulppaanien hoito

Jos tulppaaniniput myydään kuiviltaan, eli myyntimaljakossa ei ole vettä, leikkaa kotona ensin pari senttiä tulppaanien varsien alaosasta pois terävällä veitsellä. Jätä nipun muovikääre vielä paikalleen ja laita koko komeus puolillaan vettä olevaan maljakkoon. Poista kääre vasta noin puolen tunnin kuluttua. Näin tulppaanit ovat imeneet itseensä tarpeeksi vettä ja jämäköityneet.

Jos tulppaanit ovat jo paketista otettaessa napakan oloisia, ne eivät tarvitse imeyttämisvaihetta. Uudet imupinnat kannattaa silti leikata.

Lisää tulppaanimaljakkoon vettä tarvittaessa. Tulppaanit kestävät maljakossa noin viikon, mutta kukinta-aika pitenee viileässä. Tulppaanit voi esimerkiksi yön ajaksi siirtää kellariin tai tuulikaappiin. Pääasia, että säilytystila on suojassa pakkaselta.

Aiemmat ajankohtaiset

Facebook Pinterest

Tule ystäväksemme Facebookissa.

Innostu Pinterest-sivustamme.