Kuva

Merkillisiä kukkia

12.11.2012 08:19

Horoskooppeihin liitetään erilaisia ominaisuuksia ja asioita. Jokaisella merkillä on myös oma kukkansa.

Horoskooppikukat liittyvät vuodenkiertoon. Monet talvimerkkien kukat ovat sipulikukkia ja kesällä syntyneiden kukat suven suosikkeja. Tähtimerkkien kukkia on saatavana syntymäpäivän tienoilla kukkakaupoista – tai pihapuutarhasta – joten onnittelukimpun lähtökohtana horoskooppikukka on mitä mainioin.

Leikkokukkien väriloistoa

Perinteinen neilikka on tullut uudestaan muotiin; sen nimi tarkoittaa kirjaimellisesti ”jumalaista kukkaa”. Kiehtova unikko puolestaan hurmaa väreillään. Valkoinen, punaisen eri sävyt, sinertävä ja eri yhdistelmät tarjoavat silmäniloa moneen makuun. Ikiaikainen ruusu viestii rakkautta, kauneutta ja nuoruutta.

Puutarhan kaunistajat

Kielo on touko–kesäkuussa kukkiva Suomen kansalliskukka, joka on nousemassa uuteen suosioon myös joulukukkana. Monipuolinen orvokki on sitkeä, se kestää kevään ja syksyn pikku pakkaset. Hajuherne on yksinkertaisen tyylikäs köynnöskasvi, mutta myrkyllinen. Läheiset sukulaiset päivänkakkara ja krysanteemi tuovat runsaudellaan iloa ja väriä.

Näyttävät sipulikukat

Pirteä tulppaani ja tuoksuva hyasintti kukkivat monissa eri väreissä. Iiristä eli kurjenmiekkaa on perinteisesti pidetty miehisenä kukkana, joka viestii kiihkoa, intohimoa ja isänmaallisuutta. Liljan kukat voivat olla isoja tai pieniä, puhtaan valkoisia tai iloisen värikkäitä.

Etsi oma horoskooppikukkasi ja osallistu kisaan!
Arvomme kaikkien vastanneiden kesken viisi 50 euron kukkalahjakorttia.

Aiemmat ajankohtaiset

Facebook Pinterest

Tule ystäväksemme Facebookissa.

Innostu Pinterest-sivustamme.