Kuva

Kukitetaan kaikki isät!

26.10.2012 15:35

Isänpäivää vietetään tänä vuonna 11. marraskuuta. Kukkien kirjosta löytyy sopiva jokaiselle isälle. Kukan voi valita vaikka isän lempivärin, harrastuksen tai luonteen mukaan.

Kauniit leikkokukat

Leikkokukka on aina tyylikäs valinta. Klassisin on tietysti ruusu, jonka lajike- ja värivalikoima pursuaa vaihtoehtoja. Myös uljaan kauniit valko- tai värililjat ilahduttavat pitkään; iloista gerberaa on tarjolla monessa eri värissä – ja myös ruukkukasvina.

Leikkokukkien varresta on syytä napsaista pätkä pois ennen maljakkoon asettamista. Ja sehän käy isältä mattoveitsellä kätevästi! Veteen lisätty kukkavirkiste saa kukat kestämään kauan.

Ruukkukasvien runsautta

Syklaami viihtyy lasitetulla parvekkeella, kunhan lämpötila pysyy plussan puolella. Ulkoilua ei estä ihan pieni pakkanenkaan. Sisällä syklaami viihtyy parhaiten hieman viileässä. Myös runsas krysanteemi on näyttävä isänpäivälahja. Saatavilla on niin sisä- kuin ulkolajikkeita.

Tulilatva on puolestaan oiva väripilkku isälle, joka ei kasvien hoidosta niinkään välitä. Viikoittainen vesitilkka ylläpitää tulilatvan kukintaa todella kauan. Väreissä on paljon vaihtoehtoja, kuten punaisen, keltaisen ja oranssin eri sävyt tai valkoinen.

Paavalinkukka eli saintpaulia kukkii säännöllisesti kasteltuna uudestaan ja uudestaan. Kodikas kasvi viihtyy päivien lyhentyessä aurinkoisessa paikassa. Koristeelliset ruusubegonia ja atsalea sisustavat kotia kauniisti. Värejä riittää, joten sopivan yksilön voi valita huoneen sävyjen mukaan.

Koska meillä on joulu..?

Ritarinkukka, hyasintti ja joulutähti ovat perinteisiä joulukukkia, mutta ne juhlistavat mainiosti myös isänpäivää. Tunnelmalliset ja näyttävät kasvit kestävät kauniina pitkälle joulukuuhun saakka, eivätkä vaadi kastelua kummempaa hoitoa.

Ritarinkukka ja hyasintti ovat sipulikukkia, jotka viihtyvät yöt viileässä. Joulutähti on herkempi, joten sitä sietää suojella kylmyydeltä ja vedolta.

Millainen isä, sellainen kukka

Jos sopivan kukan valinta tuottaa päänvaivaa, testaa mikä sopii parhaiten sinun isällesi. Osallistu samalla kilpailuun, ja voit voittaa leffalippuja – ja viedä sitten vaikka isän elokuviin!

Aiemmat ajankohtaiset

Facebook Pinterest

Tule ystäväksemme Facebookissa.

Innostu Pinterest-sivustamme.