Kuva

Kevään ensi pilkahdus!

08.01.2013 15:05

Alkuvuosi on tulppaanien aikaa. Värikkäät kukat tuovat pirteyttä ja lupauksen tulevasta keväästä.

Tulppaanilajikkeita on kymmeniä, joten joulukuusta pääsiäiseen ulottuvan sesongin aikana ehtii nauttia tulppaanista jos toisestakin. Keltainen ja vaaleanpunainen ovat suosituimpia, mutta yhä useampi värittää kotiaan oransseilla ja valkoisilla tulppaaneilla.

Lukuisista lajikkeista ja väreistä on helppo koota erilaisia kimppuja. Tulppaanit ovat myös mukava tuliainen tai työpaikan piriste. Kohota mieltäsi perjantaipuntilla vaikka joka viikko!

Väriloistoa viikoksi

Tulppaaneita myydään sekä vesiämpäreissä että kiivaimpaan sesonkiaikaan kuiviltaan. Kuivana säilytetyn nipun varsista kannattaa kotona leikata pari senttiä pois ja asettaa kukat muovikääreineen puoleksi tunniksi maljakkoon. Vesi pääsee imeytymään rauhassa ja tulppaanien varret pysyvät suorina, kun kääreen ottaa pois.

Vesiämpärissä säilytetyt kimput voi laittaa suoraan ilman kääreitä maljakkoon, kunhan varsiin leikkaa uudet imupinnat. Maljakkoveteen voi halutessaan laittaa virkistettä.

Vältä pakattujenkin tulppaanien kuljettamista pitkään ulkona pakkassäällä. Jos pakkaat nipun itse, kääräise se lyhyttä kuljetusmatkaa varten ainakin muutamaan kerrokseen sanomalehtipaperia tai sujauta nippu suljettavaan kangaskassiin.

Anna tulppaaneille vettä sitä mukaa, kun ne sitä juovat. Tulppaanit kestävät maljakossa noin viikon. Lämpötilalla on suuri merkitys tulppaanien kestävyydelle; viileässä viihtyvälle kukalle riittää vain muutaman plusasteen lämpötila.

Aiemmat ajankohtaiset

Facebook Pinterest

Tule ystäväksemme Facebookissa.

Innostu Pinterest-sivustamme.