Kuva

Kevät kukkii jo ruukussa

25.03.2013 08:09

Kevätaika tarkoittaa uutta alkua. Valo lisääntyy joka päivä. Värikkään varaslähdön kunnon kevääseen voi ottaa ruukkusipulikasveilla. Tetenarsissi ja helmililja ovat kevään ensimmäisiä oikeita ulkokukkia. Ne kestävät pakkasta paremmin kuin mitkään muut varhaiskevään ruukkukasvit. Hämmästyttävää on, että muutaman päivän totuttelun jälkeen ne pärjäävät jopa kymmenessä pakkasasteessa.

 

Totutetaan kylmään

Tetenarsissi ja helmililja sopivat hyvin parvekkeille  ja tukeviin astioihin ovenpieleen. Niitä ei kannata kuitenkaan laittaa suoraan kaupasta kovaan pakkaseen, vaan totuttaa ulkoilmaan muutaman päivän ajan leudohkossa säässä. Pakkasenkeston kannalta on tärkeää, että ne on kasteltu huolellisesti. Jos multa on kuivaa, kasvilla ei ole voimaa vastustaa kylmyyttä. Mikäli pakkasta on luvassa kymmentä astetta enemmän, kannattaa ne nostaa sisälle varmuuden vuoksi.

 

Runsaasti kirkkaita värejä

Ruukuissa kukkii myös muita narsisseja, krookuksia, tulppaaneja, ja voipa niissä nähdä myös keväisen värisiä hyasinttejakin. Kukkien värit vaihtelevat kirkkaan sinisestä ja violetista lämpimän punaiseen ja keltaiseen, valkoistakaan unohtamatta. Hienot, iloiset värit viestivät elinvoimaa ja kevääntuloa. Ne viihtyvät viileässä, mutta ulos ne kannattaa laittaa kunhan lämpö ei laske nollan alapuolelle.

Aiemmat ajankohtaiset

Facebook Pinterest

Tule ystäväksemme Facebookissa.

Innostu Pinterest-sivustamme.