Kuva

Tulppaanit tulivat!

10.01.2014 14:54

Kun tulppaanit ilmestyvät kauppoihin, alkavat myös ajatukset jo suuntautua tulevaan kevääseen. Päivät pitenevät ja koti ja mieli kaipaavat piristystä. Tulppaanikimppu on todellinen piristysruiske: se viestii uuden ajan alusta ja sen kukkien monista väreistä voi jokainen löytää itselleen sopivan vaihtoehdon.

 

Valkoinen on aina elegantti väri ja sopii viemisinä kotiin kuin kotiin. Romantikko valitsee hempeämpiä sävyjä, kuten vaaleanpunaista. Rohkeimmat yhdistelevät eri värejä keskenään, jolloin kimpusta muodostuu todellinen värien ilotulitus.

 

Tulppaanikimpun voi myös tuunata itselleen sopivammaksi erilaisilla oksilla tai muilla koristeilla. Helpoimmillaan kimpun koristelee kietaisemalla sen ympärille sävyihin sopivan koristenauhan tai silkkipaperin.

 

Tulppaanien hoito

Jos tulppaaniniput myydään kuiviltaan, eli myyntimaljakossa ei ole vettä, leikkaa kotona ensin pari senttiä tulppaanien varsien alaosasta pois terävällä veitsellä. Jätä nipun muovikääre vielä paikalleen ja laita koko komeus puolillaan vettä olevaan maljakkoon. Poista kääre vasta noin puolen tunnin kuluttua. Näin tulppaanit ovat imeneet itseensä tarpeeksi vettä ja jämäköityneet.

Jos tulppaanit ovat jo paketista otettaessa napakan oloisia, ne eivät tarvitse imeyttämisvaihetta. Uudet imupinnat kannattaa silti leikata.

Lisää tulppaanimaljakkoon vettä tarvittaessa. Tulppaanit kestävät maljakossa noin viikon, mutta kukinta-aika pitenee viileässä. Tulppaanit voi esimerkiksi yön ajaksi siirtää kellariin tai tuulikaappiin. Pääasia, että säilytystila on suojassa pakkaselta.

Aiemmat ajankohtaiset

Facebook Pinterest

Tule ystäväksemme Facebookissa.

Innostu Pinterest-sivustamme.