Kuva

Onnittele valmistuvaa kukkasin!

23.05.2014 14:50

Kesän kynnyksellä juhlitaan koulunsa päättäviä, niin ylioppilaita kuin ammattiin valmistuvia. Perinteinen ruusu, pirteä gerbera, näyttävä orkidea tai tyylikäs kimppu ovat mainioita onnittelukukkia. Kukka on kaunis kiitos myös opettajalle.

Traditionaalista ja modernia

Iki-ihana ruusu on säilyttänyt suosionsa vuodesta toiseen. Lajikkeissa riittääkin valinnan varaa; kukkien koko-, muoto- ja värikirjo tarjoaa vaihtoehtoja moneen makuun.

Uudempi tulokas gerbera on upea onnittelukukka, jota on tarjolla mm. punaisen eri sävyissä, keltaisena, oranssina tai monivärisenä.

Eksoottisemman säväyksen antaa orkidea, joka sopii kukista kiinnostuneelle päivänsankarille. Orkidean hoito vaatii huolellisuutta, mutta esimerkiksi perhoskämmekkä – jota on saatavana niin leikkokukkana kuin sisäkasvina – on orkideaksi melko helppohoitoinen.

Näin kukat kestävät

Onnittelukukat kannattaa tilata ajoissa. Jos noudat kukat juhlia edeltävänä päivänä, muista että viileässä yönsä viettänyt kukka säilyy virkeänä.

Kukat ilahduttavat saajaa vielä juhlien jälkeenkin, kun niitä hoitaa oikein. Juhlapäivään kannattaa varautua riittävällä määrällä maljakoita ja kukkavirkistettä.

Ruusu ja gerbera voivat kestää maljakossa jopa kahdesta kolmeen viikkoa, kun niitä pitää puhtaassa vedessä ja käyttää kukkavirkistettä.

Katso lisää leikkokukkien hoito-ohjeita täältä.

Aiemmat ajankohtaiset

Facebook Pinterest

Tule ystäväksemme Facebookissa.

Innostu Pinterest-sivustamme.