Kuva

Värikkäät tulppaanit viestivät keväästä!

15.01.2015 12:05

 

Tulppaani on talven suosikkikukka ja nyt halutaan ostaa kotiin tuoreita ja värikkäitä leikkokukkia, jotka viestivät kevään tulosta. 

Valkoinen on aina elegantti väri ja sopii viemisinä kotiin kuin kotiin. Romantikko valitsee hempeämpiä sävyjä, kuten vaaleanpunaista. Rohkeimmat yhdistelevät eri värejä keskenään, jolloin kimpusta muodostuu todellinen värien ilotulitus. 

Tulppaanien piristävät värit ovatkin vaikuttaneet niiden suosioon. Ne ovat helppoja ja monipuolisia, kauniita sellaisenaan isossa kimpussa, koristeilla tai ilman. Niistä saa myös runsaita kokonaisuuksia asettelemalla tarjottimelle erilaisia pulloja, maljakoita ja astioita, joissa jokaisessa on yksi tai pari tulppaanin vartta höystettynä esimerkiksi oksilla, koristeilla tai muilla kukilla.

Helpoimmillaan kimpun koristelee kietaisemalla sen ympärille sävyihin sopivan koristenauhan tai silkkipaperin.

Tulppaanien hoito

Jos tulppaaniniput myydään kuiviltaan, eli myyntimaljakossa ei ole vettä, leikkaa kotona ensin pari senttiä tulppaanien varsien alaosasta pois terävällä veitsellä. Jätä nipun muovikääre vielä paikalleen ja laita koko komeus puolillaan vettä olevaan maljakkoon. Poista kääre vasta noin puolen tunnin kuluttua. Näin tulppaanit ovat imeneet itseensä tarpeeksi vettä ja jämäköityneet.

Jos tulppaanit ovat jo paketista otettaessa napakan oloisia, ne eivät tarvitse imeyttämisvaihetta. Uudet imupinnat kannattaa silti leikata.

Lisää tulppaanimaljakkoon vettä tarvittaessa. Tulppaanit kestävät maljakossa noin viikon, mutta kukinta-aika pitenee viileässä. Tulppaanit voi esimerkiksi yön ajaksi siirtää kellariin tai tuulikaappiin. Pääasia, että säilytystila on suojassa pakkaselta

Aiemmat ajankohtaiset

Facebook Pinterest

Tule ystäväksemme Facebookissa.

Innostu Pinterest-sivustamme.