Kuva

Joulun taikaa ja tunnelmaa

26.11.2015 12:14

Joulukukat tuovat todellakin kesän talven keskelle. Perinteiset joulutähdet, ritarinkukat ja hyasintit ovat monille yhtä olennainen osa joulunaikaa kuin riisipuuro, glögi tai kynttilät.

Vuosi vuodelta laajenevasta kukkavalikoimasta löytyy vaihtoehtoja moneen makuun. Leikko- ja ruukkukukkien runsas värikirjo antaa monia mahdollisuuksia. Ostit kukkia sitten itsellesi kotiin, työpaikan piristykseksi tai läheisille lahjaksi, kukat välittävät lämmintä joulun tunnelmaa.

Kukkaa valitessa kannattaa muistaa, että voimakastuoksuiset hyasintit eivät sovi kaikille. Jouluruusu, atsalea, tulilatva, tulppaani ja hortensia ovat mainioita vaihtoehtoja, jos perinteisimmät kukat tuntuvat liian tutuilta.

Kaunista ja helppohoitoista

Joulukukkien hoito ei ole lainkaan vaikeaa. Lannoitusta ei tarvita, mutta kastelua kyllä. Jos erilaisia joulukukkia istuttaa samaan astiaan, istutusta pitää hoitaa eniten lämpöä vaativan kasvin mukaan.

Sipulikukat, kuten ritarinkukka, hyasintti ja tulppaani, kannattaa ostaa mahdollisimman nuppuisina – näin niistä on iloa pidemmäksi aikaa. Yöksi ne kannattaa siirtää viileään, jotta kukkien varret eivät venähdä ylipitkiksi. Joulutähti puolestaan ei viileästä välitä, vaan kukoistaa lämpimässä ja vedottomassa paikassa.

Lyhyttä ja pitkää ikää

Joulukukat tuovat iloa ja valoa vuoden pimeimpään aikaan. Jos intoa riittää, kasveista saa seuralaisen seuraavaksikin vuodeksi. Huolellinen hoitaja saa palkinnon uudelleen kukoistavasta kasvista taas ensi jouluna.

Mikä tärkeintä, joulukukista saa nauttia antaumuksella jouluna – ja luopua niistä tammikuun tullessa! Lue lisää erilaisista joulukukista ja niiden hoidosta.

Aiemmat ajankohtaiset

Facebook Pinterest

Tule ystäväksemme Facebookissa.

Innostu Pinterest-sivustamme.