Kuva

Kesäkukat värittävät puutarhat ja parvekkeet

07.06.2016 11:23

Puutarhamyymälöissä, toreilla ja kukkakaupoissa värikkäät kesäkukat ja roikkuvat erikokoiset kesäkukka-amppelit ihastuttavat runsaudellaan.

Vaikka kotona olisi jo päätetty, millaista kukkia tällä kertaa mennään hakemaan, voi kukkarunsaus aiheuttaa myös impulsiivisia heräteostoja.

Suunnittele kaunis lopputulos

Ennen kesäkukkien ja amppeleiden ostoa on hyvä tarkistaa millaisiin kasvuolosuhteisiin ne tulisi sijoittaa. Valoisaa paikkaa suosivat kasvit eivät jaksa kukkia varjoisalla parvekkeella tai terassilla, ja varjon kasvit nääntyvät liian paahteisella paikalla.

Kun sopiva kukkalaji on löytynyt, voi vielä miettiä millaisen värimaailman haluaa ulkotiloihin. Suosituimmissa lajeissa riittää runsaasti erilaisia värivaihtoehtoja ja sävyjä.

Säännöllinen kastelu ja lannoitus

Kesäkukkia ja amppeleita tulee kastella säännöllisesti ja riittävästi. Amppelit ovat ostovaiheessa yleensä runsaassa kukassa, joten pelkkä vedellä kastelu ei riitä kukkaloiston ja kasvuun ylläpitoon. Mullan sekaan voi pistellä lannoitetikkuja tai hoitaa kastelun joka kerralla miedolla lannoiteliuoksella.

Hyvin hoidettuna kesäkukat ja amppelit kestävät syksyn ensimmäisiin pakkasiin saakka. Kuihtuneet kukat kannattaa poistaa, silloin kukat näyttävät raikkaalta ja kehittyvät siemenet eivät vie kukintaan tarkoitettua energiaa.

Aiemmat ajankohtaiset

Facebook Pinterest

Tule ystäväksemme Facebookissa.

Innostu Pinterest-sivustamme.