Kuva

Tulppaanit ovat täällä!

13.01.2017 13:01

Kauppoihin ilmestyneet värikkäät tulppaanit siivittävät mielen jo kohti kevättä. Tulppaanikimppu viestii uuden ajan alusta, ja monipuolisesta värivalikoimasta löytyy jokaiselle sopiva vaihtoehto.

Aina tyylikäs valkoinen sopii viemisinä kotiin kuin kotiin. Romantikko valitsee hempeämpiä sävyjä, kuten vaaleanpunaista. Rohkeimmat yhdistelevät eri värejä keskenään, jolloin kimpusta muodostuu todellinen värien ilotulitus.

Tulppaanikimpun voi myös tuunata omaan makuun istuvaksi erilaisilla oksilla tai muilla koristeilla. Helpoimmillaan kimpun koristelee kietaisemalla sen ympärille kukkien sävyihin sopivan koristenauhan tai silkkipaperin.

Hoito on helppoa

Jos tulppaaniniput myydään kuiviltaan, eli myyntimaljakossa ei ole vettä, leikkaa kotona ensin pari senttiä tulppaanien varsien alaosasta pois terävällä veitsellä. Jätä nipun muovikääre vielä paikalleen ja laita koko komeus puolillaan vettä olevaan maljakkoon. Poista kääre vasta noin puolen tunnin kuluttua. Näin tulppaanit ovat imeneet itseensä tarpeeksi vettä ja jämäköityneet.

Jos tulppaanit ovat jo paketista otettaessa napakan oloisia, ne eivät tarvitse imeyttämisvaihetta. Uudet imupinnat kannattaa silti leikata.

Vältä pakattujenkin tulppaanien kuljettamista pitkään ulkona pakkassäällä. Jos pakkaat nipun itse, kääräise se lyhyttä kuljetusmatkaa varten ainakin muutamaan kerrokseen sanomalehtipaperia tai sujauta nippu suljettavaan kangaskassiin.

Anna tulppaaneille vettä sitä mukaa, kun ne sitä juovat. Tulppaanit kestävät maljakossa noin viikon. Lämpötilalla on suuri merkitys tulppaanien kestävyydelle; viileässä viihtyvälle kukalle riittää vain muutaman plusasteen lämpötila. Kukinta-aikaa voi pidentää siirtämällä tulppaanit yön ajaksi vaikkapa kellariin tai tuulikaappiin. Pääasia, että säilytystila on suojassa pakkaselta.

Aiemmat ajankohtaiset

Facebook Pinterest

Tule ystäväksemme Facebookissa.

Innostu Pinterest-sivustamme.