Kuva

Ihanat kesäkukat ja amppelit

22.06.2017 08:14

Puutarhamyymälöissä, toreilla ja kukkakaupoissa värikkäiden kesäkukkien ja kesäkukka-amppeleiden valikoima hurmaa runsaudellaan.

Parveke ja muut ulkotilat saavat hetkessä väriä ja viihtyisyyttä runsaista kesäkukkaistutuksista, joiden toteutuksessa vain mielikuvitus on rajana.

Suunnittele kaunis lopputulos

Ennen kesäkukkien ja amppeleiden ostoa on hyvä tarkistaa millaisiin kasvuolosuhteisiin ne tulisi sijoittaa. Monet kesäkukat viihtyvät aurinkoisella tai puolivarjoisalla paikalla, ja pitävät kastelusta sekä lannoituksesta. Rankkasateen yllättäessä kukat on hyvä nostaa suojaan katoksen alle.

Kun sopiva kukkalaji on löytynyt, voi vielä miettiä millaisen värimaailman haluaa ulkotiloihin. Suosituimmissa lajeissa riittää runsaasti erilaisia värivaihtoehtoja ja sävyjä.

Kastele ja lannoita säännöllisesti

Kukkien hoitokin on helppoa, kun muistaa muutaman perusjutun. Kesäkukkia ja amppeleita tulee kastella säännöllisesti ja riittävästi. Amppelit ovat ostovaiheessa yleensä runsaassa kukassa, joten pelkkä vedellä kastelu ei riitä kukkaloiston ja kasvuun ylläpitoon. Mullan sekaan voi pistellä lannoitetikkuja tai hoitaa kastelun joka kerralla miedolla lannoiteliuoksella.

Hyvin hoidettuna kesäkukat ja amppelit kestävät syksyn ensimmäisiin pakkasiin saakka. Kuihtuneet kukat kannattaa poistaa, silloin kukat näyttävät raikkaalta ja kehittyvät siemenet eivät vie kukintaan tarkoitettua energiaa.

Runsaat istutukset ovat ilo silmälle

Kesäkukkia kutsutaan ryhmäkasveiksi, sillä ne ovat kauneimmillaan istutettuna erilaisiin ryhmiin ruukuissa ja puutarhassa. Ryhmässä erilaiset kukkien värit, kasvutavat ja lehtien muodot tekevät istutuksesta kauniin ja yhteneväisen.

Suosituimpia ryhmäkasveja ovat orvokki, petunia ja pelargoni. Kukkien lisäksi viljellään erilaisia kesävihreitä kuten heiniä ja köynnöskasveja, joiden avulla kukkaryhmiin saadaan lisää runsautta, vehreyttä ja laskeutuvaa muotoa. Tutustu erilaisiin lajikkeisiin!

Aiemmat ajankohtaiset

Facebook Pinterest

Tule ystäväksemme Facebookissa.

Innostu Pinterest-sivustamme.