Kuva

Joulun taikaa, kukkien loistoa!

17.11.2017 09:42

Joulukukkien myötä puhkeaa todellakin kesä talven keskelle. Perinteiset hyasintit, joulutähdet ja ritarinkukat ovat monelle tärkeä joulutunnelman tekijä siinä missä riisipuuro, glögi tai kynttilät.

Jatkuvasti laajeneva kukkavalikoima tarjoaa vaihtoehtoja moneen makuun: Leikko- ja ruukkukukkien runsas värikirjo antaa monia mahdollisuuksia. Ostit kukkia sitten itsellesi kotiin, työpaikan piristykseksi tai läheisille lahjaksi, kukat välittävät lämmintä joulumieltä.

Sopivaa kukkaa valitessa kannattaa pitää mielessä, etteivät kauniit mutta voimakastuoksuiset hyasintit ja kielot sovi kaikille. Jouluruusu, atsalea, tulilatva, tulppaani ja hortensia puolestaan ovat mainioita vaihtoehtoja, jos perinteisimmät kukat tuntuvat jo liiankin tutuilta.

Kaunista ja helppohoitoista

Joulukukkien hoito ei ole konstikasta. Lannoitusta ei tarvita, mutta kastelua kyllä. Jos samaan astiaan istuttaa erilaisia joulukukkia, hoidon sanelee eniten lämpöä vaativa kasvi.

Sipulikukat – kuten ritarinkukka, hyasintti ja tulppaani – kannattaa ostaa mahdollisimman nuppuisina. Näin niistä on iloa pidemmäksi aikaa. Kukat kannattaa siirtää yöksi viileään paikkaan, jotta kukkien varret eivät venähdä ylipitkiksi. Joulutähti puolestaan ei viileästä välitä, vaan viihtyy lämpimässä ja vedottomassa ympäristössä.

Lupa nauttia!

Joulukukat tuovat iloa ja valoa vuoden pimeimpään aikaan. Jos intoa riittää, esimerkiksi joulutähdestä tai ritarinkukasta saa seuralaisen seuraavaksikin vuodeksi. Huolellinen hoitaja saa palkinnon uudelleen kukoistavasta kasvista taas ensi jouluna.

Mikä tärkeintä, joulukukista saa nauttia antaumuksella jouluna – ja luopua niistä tammikuun tullessa!

Lue lisää erilaisista joulukukista ja niiden hoidosta.

Aiemmat ajankohtaiset

Facebook Pinterest

Tule ystäväksemme Facebookissa.

Innostu Pinterest-sivustamme.