Kuva

On tulppaanien aika!

26.01.2018 09:16

Kaupat pursuavat nyt tulppaanien värikirjoa, ja ajatukset lentävät jo kohti kevättä. Runsaasta värivalikoimasta löytyy jokaiselle sopiva vaihtoehto.

Tyylikäs valkoinen on klassinen valinta kotiin kuin kotiin. Romantikolle on tarjolla hempeämpiä sävyjä – vaikkapa vaaleanpunaista. Räväkämpi veto on yhdistää erilaisia värejä, jolloin kimpusta syntyy todellinen väripilkku.

Tulppaanikimppu saa lisäpotkua pienestä tuunauksesta. Erilaiset oksat ja muut koristeet takaavat yksilöllisen lopputuloksen. Mikäli isompi askarteluhetki ei innosta, voi kimpun ympärille vain kietaista kukkien sävyyn sopivan koristenauhan tai silkkipaperin. Helppoa ja kaunista!

Helpot hoitovinkit

Tulppaanin käsittelyyn vaikuttaa niiden myyntitapa. Jos niput myydään kuiviltaan, eli myyntimaljakossa ei ole vettä, leikkaa kotona ensin pari senttiä tulppaanien varsien alaosasta pois terävällä veitsellä. Jätä nipun muovikääre vielä paikalleen ja laita kimppu maljakkoon, joka on puolillaan vettä. Poista kääre noin puolen tunnin kuluttua, jolloin tulppaanit ovat imeneet itseensä tarpeeksi vettä ja ryhdistäytyneet.

Jos tulppaanit ovat jo paketista otettaessa napakan oloisia, ne eivät tarvitse imeyttämisvaihetta. Uudet imupinnat kannattaa silti leikata.

Vältä pakattujenkin tulppaanien kuljettamista pitkään ulkona pakkassäällä. Jos pakkaat nipun itse, kääräise se lyhyttä kuljetusmatkaa varten ainakin muutamaan kerrokseen sanomalehtipaperia tai sujauta nippu suljettavaan kangaskassiin.

Anna tulppaaneille vettä sitä mukaa, kun ne sitä juovat. Tulppaanit kestävät maljakossa noin viikon. Lämpötilalla on suuri merkitys tulppaanien kestävyydelle; viileässä viihtyvälle kukalle riittää vain muutaman plusasteen lämpötila. Kukinta-aikaa voi pidentää siirtämällä tulppaanit yön ajaksi vaikkapa kellariin tai tuulikaappiin. Pääasia, että säilytystila on suojassa pakkaselta.

Aiemmat ajankohtaiset

Facebook Pinterest

Tule ystäväksemme Facebookissa.

Innostu Pinterest-sivustamme.