Kuva

Kaunis ja herkkä hortensia

14.05.2012 12:12

Kaakkois-Aasiasta kotoisin oleva koristeellinen hortensia sopii sisälle ja ulos, leikkokukaksi tai vaikka kuivakukaksi. Tämä monikäyttöinen kaunotar kasvattaa suosiotaan vuosi vuodelta. Nykyään sitä onkin saatavilla lähes koko vuoden, joulukuusta lokakuuhun. Erityisen suosittu hortensia on äitienpäiväkukkana.

Hortensia hurmaa eri väreissä. Saatavana on sinisiä, lilan värisiä, vaaleanpunaisia, punaisia, valkoisia sekä kaksivärisiä kasveja. Myös koko- ja lajikevalikoima on laaja.

Pienemmät hortensiat sopivat hyvin sisälle, kun taas suuremmat vaativat enemmän tilaa ympärilleen. Ne ovatkin edukseen ulkona puutarhassa, jonne hortensian voi eteläisessä Suomessa viedä kesäkuussa. Ulkona hortensia kukkii pitkään puolivarjoisassa paikassa, jossa sen kosteus säilyy tasaisena.

Hortensia on mainio kasvi lasitetulle parvekkeelle, jonne sen voi viedä jo huhti–toukokuussa. Mikäli yöpakkasia ei ole, hortensia menestyy pitkälle syksyyn. Kasvi pitää tasaisesta kosteudesta, mutta sen juuret eivät saa seistä vedessä. Hortensiaa ei kannata päästää kuivumaan. Jos näin kuitenkin käy, voi ruukun upottaa puoleksi tunniksi veteen – ja toivoa parasta.

Aiemmat ajankohtaiset

Facebook Pinterest

Tule ystäväksemme Facebookissa.

Innostu Pinterest-sivustamme.