Kuva

Joulunajan tunnelmointia

01.11.2018 15:09

On taas se aika vuodesta, kun saa nauttia joulukukkien loistosta. Joulutähdet, ritarinkukat ja hyasintit ovat monille yhtä olennainen osa joulunaikaa kuin riisipuuro, glögi tai kynttilät.

Vuosi vuodelta laajeneva valikoima tarjoaa kukkavaihtoehtoja moneen makuun. Leikko- ja ruukkukukkien värikirjo on runsas. Kukat välittävät joulun tunnelmaa, hankitpa niitä omaan kotiin, työpaikan somistukseksi tai ystäville ja läheisille lahjaksi.

Kun valitset sopivaa kukkaa, pidä mielessä että voimakastuoksuiset hyasintit eivät sovi kaikille. Jouluruusu, atsalea, tulilatva, tulppaani ja hortensia ovat mainioita vaihtoehtoja, jos perinteisimmät kukat tuntuvat liian tutuilta.

Helppoa hoitaa, kaunista katsella

Joulukukkien hoito ei ole lainkaan vaikeaa. Lannoitusta ei tarvita, mutta kastelua kyllä. Jos erilaisia joulukukkia istuttaa samaan astiaan, istutusta pitää hoitaa eniten lämpöä vaativan kasvin mukaan.

Sipulikukat, kuten ritarinkukka, hyasintti ja tulppaani, kannattaa ostaa mahdollisimman nuppuisina – näin niistä on iloa pidemmäksi aikaa. Yöksi ne kannattaa siirtää viileään, jotta kukkien varret eivät venähdä liian pitkiksi. Joulutähti ei pidä viileästä, vaan vaatii lämpimän ja vedottoman paikan.

Nauti upeista joulukukista

Joulukukat tuovat iloa ja valoa vuoden pimeimpään aikaan. Jos intoa riittää, esimerkiksi joulutähdestä tai ritarinkukasta saa seuralaisen seuraavaksikin vuodeksi. Huolellinen hoitaja saa palkinnon uudelleen kukoistavasta kasvista taas ensi jouluna.

Mikä tärkeintä, joulukukista saa nauttia antaumuksella jouluna – ja luopua niistä tammikuun tullessa!

Aiemmat ajankohtaiset

Facebook Pinterest

Tule ystäväksemme Facebookissa.

Innostu Pinterest-sivustamme.