Kuva

On taas tulppaanien aika!

28.12.2018 08:04

Värikkäät tulppaanit valtaavat kaupat ja vievät ajatukset jo kohti valoa ja kevättä. Runsaasta värivalikoimasta löytyy vaihtoehtoja moneen makuun.

Valkoinen on klassisen tyylikäs valinta joka kotiin. Romantikko nauttii hempeistä sävyistä, kuten vaaleanpunaisesta. Rohkea yhdistää samaan kimppuun kaikkea – mikä upea väripilkku!

Tulppaanikimppua voi myös tuunata: oksat ja muut koristeet takaavat yksilöllisen lopputuloksen. Jos askartelu ei liiemmin innosta, voi kimpun ympärille vain kietaista kukkien sävyyn sopivan koristenauhan tai silkkipaperin. Helppoa ja kaunista!

Tulppaanin hoito on helppoa

Tulppaanin myyntitapa vaikuttaa niiden käsittelyyn. Jos niput myydään kuiviltaan eli myyntiastiassa ei ole vettä, leikkaa kotona ensin pari senttiä tulppaanien varsien alaosasta pois terävällä veitsellä. Jätä nipun muovikääre paikalleen ja laita kimppu maljakkoon, joka on puolillaan vettä.

Poista kääre noin puolen tunnin kuluttua, jolloin tulppaanit ovat imeneet itseensä tarpeeksi vettä ja saaneet ryhtiä. Jos tulppaanit ovat jo paketista otettaessa napakan oloisia, ne eivät tarvitse imeyttämisvaihetta. Uudet imupinnat kannattaa silti leikata.

Vältä pakattujenkin tulppaanien kuljettamista pitkään ulkona pakkassäällä. Jos pakkaat nipun itse, kääräise se lyhyttä kuljetusmatkaa varten ainakin muutamaan kerrokseen sanomalehtipaperia tai sujauta nippu suljettavaan kangaskassiin.

Anna tulppaaneille vettä sitä mukaa, kun ne sitä juovat. Tulppaanit kestävät maljakossa noin viikon. Lämpötilalla on suuri merkitys tulppaanien kestävyydelle; viileässä viihtyvälle kukalle riittää vain muutaman plusasteen lämpötila. Kukinta-aikaa voi pidentää siirtämällä tulppaanit yön ajaksi vaikkapa kellariin tai tuulikaappiin. Pääasia, että säilytystila on suojassa pakkaselta.

Aiemmat ajankohtaiset

Facebook Pinterest

Tule ystäväksemme Facebookissa.

Innostu Pinterest-sivustamme.