Kuva

Vinkit upeaan kukkakesään!

18.06.2019 13:41

Kesäkukissa on mistä valita: runsas lajike- ja värivalikoima pursuaa toinen toistaan ihanampia vaihtoehtoja. Saattaapa käydä niinkin, että kotipihalla tehty päätös vaihtuu kukkamyymälässä impulsiivisiin heräteostoihin.

Shoppaillessa kannattaa kuitenkin pitää mielessä, millaiseen kasvupaikkaan on kukkia hakemassa.

Valoa vai varjoa?

Kesäkukkien ja amppelien sijoittelussa kasvupaikalla on iso merkitys. Valoisaa paikkaa suosivat kasvit eivät jaksa kukkia varjoisalla parvekkeella tai terassilla. Varjossa viihtyvät kasvit puolestaan nääntyvät liian paahteisella paikalla.

Kun sopiva kukkalaji on löytynyt, on aika miettiä värimaailmaa. Suosituimpia lajikkeita saa monessa eri värissä ja sävyssä.

Muista säännöllinen kastelu ja lannoitus

Kesäkukkien ja amppeleiden säännöllinen ja riittävä kastelu on hoidon a ja o. Amppelit ovat ostovaiheessa yleensä runsaassa kukassa, joten pelkkä vedellä kastelu ei kuitenkaan riitä kukkaloiston ja kasvuun ylläpitoon. Mullan sekaan voi työntää lannoitetikkuja tai jokaisella kastelukerralla voi käyttää mietoa lannoiteliuosta.

Kuihtuneet kukat kannattaa poistaa, jotta kukat näyttävät raikkaalta eivätkä kehittyvät siemenet vie kukintaan tarkoitettua energiaa. Kun kesäkukkia hoitaa hyvin, ne kestävät upeina syksyn ensimmäisiin pakkasiin saakka!

Aiemmat ajankohtaiset

Facebook Pinterest

Tule ystäväksemme Facebookissa.

Innostu Pinterest-sivustamme.