Kuva

On jouluklassikoiden aika!

19.11.2019 12:49

Nyt saa nauttia joulukukkien loistosta. Perinteiset joulutähdet, ritarinkukat ja hyasintit tuovat joulun tunnelmaa siinä missä kynttilät, glögi ja joulukuusi.

Jatkuvasti kasvava joulukukkavalikoima tarjoaa vaihtoehtoja moneen makuun. Kukat välittävät joulun tunnelmaa kotona ja työpaikoilla; ne ovat valloittavia lahjoja läheisille ja tuttaville.

Sopivaa kukkaa valitessa on hyvä muistaa, etteivät voimakastuoksuiset hyasintit sovi kaikille. Jos kaipaat klassikkojen rinnalle jotain uutta, valitse vaikkapa jouluruusu, atsalea, tulilatva, tulppaani tai hortensia.

Muista kastelu ja sopiva lämpötila

Joulukukkien hoito käy vaivattomasti: säännöllinen kastelu riittää, eikä lannoitusta tarvita. Istutuksia, joissa on mukana erilaisia joulukukkia, hoidetaan eniten lämpöä vaativan kasvin mukaan.

Sipulikukat – kuten ritarinkukka, hyasintti ja tulppaani – kannattaa ostaa mahdollisimman nuppuisina, jolloin niistä on iloa pidemmäksi aikaa.

Sipulikukat kannattaa siirtää yöksi viileään, jotta niiden varret eivät venähdä liian pitkiksi. Joulutähti taas ei pidä viileästä, vaan vaatii lämpimän ja vedottoman paikan.

Nauti ihanista joulukukista

Joulukukat tuovat väriä ja valoa vuoden pimeimpään aikaan. Jos innokkuutta riittää, esimerkiksi joulutähdestä tai ritarinkukasta saa seuralaisen seuraavaksikin vuodeksi. Huolellinen hoitaja saa palkinnon uudelleen kukoistavasta kasvista taas ensi jouluna.

Mikä tärkeintä, joulukukista saa nauttia antaumuksella jouluna – ja luopua niistä tammikuun tullessa!

Aiemmat ajankohtaiset

Facebook Pinterest

Tule ystäväksemme Facebookissa.

Innostu Pinterest-sivustamme.