Kuva

Nauti tulppaanien loistosta!

02.01.2020 10:00

Ihanat, värikkäät tulppaanit ovat nyt kaupoissa. Poimi runsaasta valikoimasta suosikkivärisi ja anna tulppaanien johdattaa ajatukset jo kohti valoa ja kevättä.

Klassisen tyylikäs valkoinen on varma valinta joka kotiin. Romanttisempaa tunnelmaa kaipaavalle tarjolla on hempeitä sävyjä, kuten vaaleanpunainen. Jos tekee mieli irrotella, yhdistä samaan kimppuun rohkeasti kaikkia eri värejä!

Tulppaanikimppua voi myös runsauttaa vaikkapa oksin ja erilaisin koristein, näin saat varmasti yksilöllisen lopputuloksen. Jos askartelu ei ole juttusi, saat kimppuun eloa kietaisemalla varsien ympärille tulppaanien sävyyn sopivan koristenauhan tai silkkipaperin. Vaivatonta ja kaunista!

Tulppaanit ovat helppohoitoisia

Jos tulppaaniniput myydään kaupassa kuiviltaan eli myyntiastiassa ei ole vettä, leikkaa kukkavarsien alaosasta pari senttiä pois terävällä veitsellä. Laita kimppu muovikääreineen maljakkoon, joka on puolillaan vettä. Kääreen voi poistaa noin puolen tunnin kuluttua. Silloin tulppaanit ovat ehtineet imeä tarpeeksi vettä ja saaneet ryhtiä.

Jos tulppaanit ovat ostettaessa hyvin napakan oloisia, ne eivät tarvitse imeyttämisvaihetta. Uudet imupinnat kannattaa silti leikata.

Pakkassäällä kannattaa välttää pakattujenkin tulppaanien kuljettamista pitkään ulkona. Jos pakkaat nipun itse, kääräise se lyhyttä kuljetusmatkaa varten ainakin muutamaan kerrokseen sanomalehtipaperia tai kuljeta nippu suljettavassa kangaskassissa.

Tulppaaneille voi antaa lisää vettä siihen tahtiin, kun ne sitä juovat. Kimppu kestää maljakossa noin viikon. Lämpötila vaikutta melko lailla tulppaanien kestävyyteen. Viileässä viihtyvälle kukalle riittää vain muutaman plusasteen lämpötila, joten kukinta-aikaa voi pidentää siirtämällä tulppaanit yön ajaksi tuulikaappiin, verannalle tai kellariin. Pääasia, että säilytystila on suojassa pakkaselta.

Aiemmat ajankohtaiset

Facebook Pinterest

Tule ystäväksemme Facebookissa.

Innostu Pinterest-sivustamme.