Kuva

Hääkukkien valinnassa vain mielikuvitus on rajana

06.07.2012 09:38

Kukat muodostavat yhden tärkeimmistä hääpäivän yksityiskohdista. Morsiuskimpusta ollaan kiinnostuneita: millaisia kukkia siihen on valittu, minkä muotoinen kimppu on, mitkä ovat kimpun värit ja onko kimpussa ehkä jokin persoonallinen yksityiskohta? Lisäksi mietitään, onko morsiuskimpun teemaa noudateltu myös juhlapaikan koristelussa. Persoonalliset ja tyylikkäät kukat jäävät hääväen mieliin.

Hääkimpun ja muiden hääkukkien valintaan ei ole olemassa erityisiä sääntöjä, joten hääparin mielikuvitus ja omat mieltymykset pääsevät koristelussa reippaasti esiin. Tavallisimmin kukkien valintaan vaikuttavat häiden teema ja juhlien luonne, morsiuspuku ja morsiamen tyyli. Kimpun on oltava kestävä ja helppo kantaa, eikä se saa liata morsiuspukua. Kukkien väreillä ja erilaisilla koristeheinillä kimpun tyyliä saa muokattua helposti.

Persoonallinen kimppu kertoo kantajastaan

Morsiuskimppu voi morsiamen mieltymysten mukaan olla esimerkiksi perinteinen kimppu, modernimpi iso yksittäinen kukka, putousmainen sidonta, kaari tai vaikkapa kukkakori. Yhä useammin morsiamella on erikseen heittokimppu, joka perinteiden mukaan heitetään juhlien naimattomille naisvieraille. Mikäli morsiuskimpun haluaa säilyttää muistona häiden jälkeen, on kimppua valitessa hyvä pohtia, haluaako siitä häiden jälkeen teettää taulun tai kuivattaa sen koristeeksi. Kauppiailla on tavallisesti valmiita mallivaihtoehtoja erikoisvaatimustenkin varalle.

Morsiuskimpun lisäksi häihin liittyy monia muitakin kukkakoristeita. Sulhasen rintakukka on tavallisimmin joku morsiuskimpun kukista. Myös valkoista neilikkaa käytetään. Morsiamen vanhemmillakin voi olla kukkakoristeet, mutta kukka ei kuitenkaan suositella olevan sama kuin sulhasen rintapielessä. Muulla hääväellä, kuten kaasolla, bestmanilla ja morsiuslapsilla, voi myös olla morsiuskimpun teemasta versioidut kukkakoristeet. Tällaisia ovat erilaiset vieheet, ranne- ja hiuskukat sekä kukkakorit.

Juhlapaikan kukkakoristeet kruunaavat häätunnelman

Kukkien avulla juhlatilat saavat uniikin ilmeen. Kirkon ja juhlapaikan kukkakoristeet voivat noudatella morsiuskimpun tyyliä, mutta niillä voi olla myös oma erillinen teemansa. Mikäli kirkkoa haluaa koristella, kannattaa koristelusta sopia hyvissä ajoin, sillä koristeiden asetteluun vaikuttavat myös kirkon muut saman päivän tapahtumat ja kirkon säännöt. Kätevimpiä kirkkoon laitettavia kukkia ovat helposti siirreltävät koristeet.

Juhlapaikan somistuksen kukkavalintaan vaikuttaa häiden teeman lisäksi juhlapaikan luonne. Luonnonhelmassa sijaitsevan juhlapaikan kukkakoristelu on erilainen kuin modernin kaupunkimaisen juhlatilan. Suuri tila taas vaatii näyttävämpiä kukkakoristeita kuin pieni. Myös hääauton tai muun kulkupelin voi koristella hääteemaan sopivin kukkasin. Näistäkin kannattaa kysyä valmiita malleja kauppiailta.

Aiemmat ajankohtaiset

Facebook Pinterest

Tule ystäväksemme Facebookissa.

Innostu Pinterest-sivustamme.