Kasvit A-Ö > Sisäkasvit > R

Ritarinkukka

Tyyppi: Sisäkasvit

Nimi: Hippeastrum Hortorum-ryhmä. Hippeastrum tarkoittaa hevosmiehen tähteä. Ruotsiksi amaryllis.

Kuvaus: Ritarinkukka on sipulikasvi, jonka tanakan varren päässä sijaitsee kukinto. Kukat voivat olla joko yksinkertaisia tai kerrottuja.

Muuta: Erittäin suosittu joulunajan kukka. Käytetään myös leikkokukkana. Monivuotisena kasvatettaessa viihtyy kesällä myös ulkona. Tuo kasvi sisälle syksyn tullen, lopeta kastelu ja anna lehtien lakastua. Lepoaikana kasvi ei tarvitse valoa. Muutaman kuukauden kuluttua ilmestyvät uudet nuput. Istuta kasvi silloin uuteen multaan.

Väri: Valkoinen, vaaleanpunainen, punainen, kellertävä ja lohenvärinen sekä moniväriset.

Alkuperä: Kotoisin Etelä- ja Keski-Amerikasta. Luonnossa ritarinkukat kasvavat joko kuivilla savanneilla tai kosteissa sademetsissä. Kasvin lähisukulainen aitoamaryllis, Amaryllis sp., on kotoisin eteläisestä Afrikasta. Varsinaista amaryllistä ei ole ollut ammattimaisessa viljelyssä kymmeniin vuosiin, vaan amarylliksiksi kutsutut kasvit ovat kaikki Hippeastrum-sukuisia ritarinkukkia.

Kasvupaikka: Valoisa kasvupaikka.

Hoitovinkkejä: Kukinnan aikana tasaisen niukka kastelu, multa saa kuivahtaa kastelujen välillä. Liika kastelu venyttää vartta. Siirtäminen viileään paikkaan yön ajaksi pidentää kukintaa. Poista kukkavarret kukinnan jälkeen.

Facebook Pinterest

Tule ystäväksemme Facebookissa.

Innostu Pinterest-sivustamme.