Kasvit A-Ö > Sisäkasvit > T

Tulilatva

Tyyppi: Sisäkasvit

Nimi: Kalanchoë Blossfeldiana-ryhmä. Englanniksi flaming katy, ruotsiksi våreld.

Kuvaus: Tulilatva on mehikasvi, joka varastoi vettä mehevillä lehdillä ja varrellaan. Ensimmäiset lajikkeet olivat kukiltaan yksinkertaisia, mutta markkinoille on tullut myös viehättäviä kerrottukukkaisia lajikkeita. Tulilatva voi helpostikin kukkia yhtä mittaa yli kuukauden.

Muuta: Todella helppohoitoinen.

Väri: Monia eri värejä punaisista valkoisiin, keltaisiin ja oransseihin. Esimerkiksi jouluksi viljellään punaista ja pääsiäiseksi keltaista. Kerrottukukkaiset ja valkoiset lajikkeet ovat kasvattaneet suosiotaan.

Alkuperä: Kotoisin Itä-Afrikasta ja Madagaskarilta.

Kasvupaikka: Pitää valosta, mutta ei voimakkaasta paahteesta.

Hoitovinkkejä: Tulilatva on oikea laiskan kastelijan kasvi. Se sietää kuivuutta erittäin hyvin, mutta liiallisella kastelulla se on helppo tappaa. Kasteluväliksi tavallisissa huoneoloissa riittää esim. viikko. Ylimääräistä kasteluvettä ei saa jäädä aluslautaselle tai suojaruukkuun, vaan se kannattaa kaataa heti pois. Tulilatvaa on vaikea saada kukkimaan uudelleen, koska se virittyy kukkaan ainoastaan, kun päivänpituus on sopiva. Tulilatvaa täytyy pitää täydessä pimennossa yli 12 tuntia vuorokaudessa useiden viikkojen ajan, ennen kuin se kiinnostuu kukkimisesta. Tulilatva ei tarvitse yleensä lannoitusta kukinnan aikana.

Facebook Pinterest

Tule ystäväksemme Facebookissa.

Innostu Pinterest-sivustamme.